Wednesday, August 3, 2011

:::syurga itu memang heaven:::






Syurga itu memang heaven.


Bila dengar tb dan orang yang cakap cakap cakap. Kite semua jelas bhawa syurga tempat terindah yang manusia tak terjangkau nak pk even overdose pon ke santek gilaannya. Tapi yang menariknya, wanita itu ada banyak syurga kalo nak compare gender lawannya. Itu mak cik2, brader, akak, opah, uncle segala spesis homo sapiens dan sekutunya yg penah cakap. Tpu kalo x tau.









-----> syurga di bawah kaki ibu






baby : betul ke ade syurga kat cni? *confuse




jangan tanye kenapa syurga ada di kaki sedangkan ada yg punye cagu atau kurap atau kudis atau segala bagai yg kurang menyenangkan. Ceitt. Korang punye pon bukan la menawan sangat. Mak kite sume punye kaki lebih hebat,suci dan kuat kot. (ok, that's not the point)




Kalo diikutkan logikanya, kaki mak kite ni kite ibaratkan suatu penghormatan buat kaum ibu. So, memang korek dalam mana pun takkan ada syurga di situ. Apa yang cuba disampaikan, hormatilah ibu kita. Kerana jika kita menghormati ibu dan memperlakukan ibu sebaek2nya, balasan syurga la imbalannye. Amin~



-----> rumahku syurgaku


why?


ha, yg ni peribahasa memang peribahasa perli direct kaw kaw. Ha-ha. Maksudnye, kalo rumah hang porak peranda kuca kaci tak tentu hala, tak delah syurga ye. Arap Maklum. Tapi, kalo hang wat umah tu kemas, bersih, suci dan sodap mata memandang..Memang wallaaaaaaa..Kite kasik kire cincai, cam syurga dunia la. Tapi, semua tau syurga Disana tu lagi haibat kn.?

So, peribahasa ini memang mencocok jiwa yg halus. Hang sedaq, hang bagus. Hang x sedaq, hang punya pasai. Sila jangan amek ape2 respon dengan peribahasa ni.








ini memang syurga dunia yg diharap2kn FMJ . Cun kan? * xsuke suda! =P





ehem2..sape punye umah angkat tangan! *baek sorok. Malu kat mak mentua aihh.






-----> syurga di bawah tapak kaki suami












ahkak ni sedang membersihkan syurganya. =P




Hahaha. Yang ni pon pompuan jugak yg kena. Adesss. Nasib badan masih dibawah tapak kaki umi lagi. Ho-ho-ho. Mana2 yg da kawen, sila pastikan kasut suami anda dan jugak selipar nye dalam keadaan yg indah dan bau yg terkawal. Syurga tuuu. Ha-ha.


Btw, ni pon lebey kurang. Isu :Syurga dan tapak kaki juga. Maksud sudah tentu lebey kurang dengan telapak kaki mak.Dah kawen ada penambahan, Hormati usband juga. Jangan derhaka dan perlakukan sebaeknya kalo nak dapat syurga. Nak x?



Tapi, yg mushkilnya di sini. Ada juga usband yg meng-kaki kaki kan isteri. AiyoOOo. Syurga ke macam tu? this is what we called "d-a-y-u-s". Cam ne nak ade syurga kalo itu yg dibuatnya. Ok, memang x patut! Hey ahbang, ade banyak lagi care kot nak sekolahkan aHkak. Bermesyuarah ke kan agi baek?




So, betulahkan syurga yg diumpakan buat perempuan itu banyak. Jadi anak yg soleh, jadi seorang yang rajin dan patuh pada suami. Da kire Heaven kat dunia la tu.



sisa nota : Apa pun syurga diibaratkan dengan dunia, syurga tetap terindah yg tak dapat menjangkau pemikiran manusia normal. Jika ingin jangkau, sila la bertanggakan ibadah dan taqwa (^_____^)







report : gambar disearch googlekan. Maceh!

No comments:

Post a Comment

tourist