Monday, August 22, 2011

:::Jalan tanpa traffic light:::

Kadang2, manusia akan jalan tanpa toleh menoleh. Terus. Redah semua.

Adapon manusia yg guna traffic light adalah golongan yang berhikmah dan bertatasusila. Masing2 masih belom bersedia untuk dibawa Van jenazah ke tempat sepatutnya.


Persis seperti mulot, kadang2 ada manusia yg cakap langsung dengan menggunakan short cut. Pantas dan padat. Habes selok belok simpang lekuk dan divider di redah. Kalau orang lain tak sakit, sendiri yg rasa sakit kan?

Bezanya dengan yang cakap pakai akal dan hati. Sebelum bercakap harus pandang kiri kanan, lihat sekeliling. Baru melintas. Berhenti bila perlu. Safety kan?


Jadi, mulot manusia tak mungkin dipasangkan traffic light. Nak harapkan kesedaran, mana tercapai 24/7 dalam keadaan sepenuhnya sedar. Kdang2 akan terlepas dan tertekan minyak bila keadaan tidak terkawal.


Sisa nota : Jika mulot manusia punya traffic light, pasti hati kuman cacing gajah manusia dan seanteronya tidak akan berlaku kemalangan menghiris. Jika kereta pon kadang2 sukar dikawal, inikan mulot manusia yang ada lepasnya.


-NO BODY PERFECT-P/S : jIKA satu dua kemalangan, itu memang kecuaian. Tapi kalau acap kali benda yang sama, memang itu habit kekal sepanjang zaman. Mulot maut .
No comments:

Post a Comment

tourist