Monday, April 4, 2011

::Bintang, tolong jangan menjauh:::




dalam banyak perkara, ini antara perkara yg x dijangka kesannya. Mungkin suasana baru, harus ada penerimaan secara terbuka. Tapi, kesan hanya dapat dirasa bagi mereka yang betul2 ada bersama.




Mungkin harus paksa diri jadi lebih kuat. Tapi, kalau melibatkan hujan x sengaja, itu sudah tidak dapat dibendung. Mana mungkin kan? Cuba mencari penyesuaian dengan perkara baru. Sejauh mana keberkesanan dan ketahanannya, hanya nanti dapat dilihat. Jika longgar, lepas lah ia. Jika utuh, padu lah ia.



One thing yang paling terasa, bila bintang terasa ingin menjauh. Malam AGM bukan lah sesuatu yang menggirangkan walau dijulang dan di ucapkan beribu tahniah. Setitis pun tiada perasaan gembira melainkan sedih. Jujur katakan, saya rasa kehilangan.




Buat bintang itu,


Siyesly, owg sedih hang bla. Hang ingat owg saja2 nangis. Hang ingat owg x malu ka? Gila. Siyes malu! Owg asik teringat bila waktu2 sibuk, hang salah satu bintang yg sama2 kita menyibuk. Kita kuat gadoh, mulut sama2 melongkang, sama2 pressure, sama2 kuang ajaq, sama2menggila berprogram, sama2 tebal muka pergi sana sini, sama2 pening bila ada masalah, sama2 mengutuk orang, sama2 beria2 sedangkan ada yang buat biasa je. Bila hang cakap pasal nak menghilang, siyesly orang rase hang ni kuang ajak dan rasa nak lempang. Owg kuat ada dalam ni pun sebab 3 bintang owg termasuk hang, dak gile.



Ingat lagi bila program KAF, bukan je pengarah program yang tak tdo, hang pon sibuk tak tidur. Owg tahu, hang nak cuba buat yg terbaek dalam ape yg hang pertanggungjawabkan. Itu satu yg owg solute! Hang kalau boleh x nak susahkan anak buah. Hang rela skip kelas padahal hang pon student gak. Tapi x pa, hang pandai.




Bab2 nak mengkuang ajak pon hang jugak. Tapi jangan risau, gamba hang yg tetttt pon owg simpan sebagai senjata nak mengkuang ajak. Tapi, hang tau dak. Semua benda tu sangat terasa. Lepas ni mana ada orang nak carut2 kat owg. Nak kutok2 orang. Sape g nak laser2 owg. Sape lagi yg nak beria2 buat keje. sape lagi yang nak kate org gemok. Sape lagi yang sibuk kasi idea mencurah2? sape g paling eksited post sane sini pasal GPMS. sape lagi beria nak join program itu ini? Lepasni, Owg cuma harap bintang myza dan boxer kuat untuk owg tumpang kuat. Moge ada bintang baru yang boleh menggila bersama. Tapi x pasti, akan ade lagi sama gila macam hang. Bak kata hang, "bertemu n berpisah adat la kan?xde mnde yg percuma..someone need to go pemimpin bersilih ganti"









to myza dany n boxer : pegang owg erat2 n kita sama2 jalan ke depan ok.
to jalil : hang pon hebat jugak. Cume kite semua tak berkesempatan menggila dengan hang dalam berprogram. Tp owg tau, hang hanya perhati dari jauh.

to Iqbal Hamzah. Jangan pernah jauh, sebab hang antara BINTANG gila dan berbekas yang pernah wujud. =(




sisa nota : Qobal memang gila. Sekian.




3 comments:

  1. doakan aq sambung master sini dan hoping that korg akn bukak tangan dan trime aq kembali..

    "tidak semestinye berada dipuncak..lebih selesa duduk dibawah,bukan pangkt yg aq hendak,cume lebih kepada ukhwah " pandai aq berpantun=)

    ReplyDelete
  2. buleh tak sape2 passing nO Phone jalil.. really interested to know more about him.. :)

    ReplyDelete
  3. qobal :amin~ n pantun hang, INTERESTING.=)


    anonymous :mungkin boley minta dr tuan punya diri. Ini fb jalil >Abdul Jalil Khairuddin<

    ReplyDelete

tourist