Thursday, February 17, 2011

:::Leadership is Marathon:::




Sudah berminggu sebaek cuti, blog ini dalam tempoh berpantang. bukan malas tapi lebih kepada sibuk menyibuk. Yg dipong pang pong pang kan akhirnya jadi kenyataan. Bila da lalu dan telan semua tanggungjawab, baru tahu rasa nikmat, sedap, masin dan manisnya tanggungjawab itu. Sebagai 'pencacai' GPMS, tibe2 diberi kuasa arah satu program. Dalam mase nak due date, ibu nak bersalin(macam) ni memang gagah perkasa tak tdur seminggu bg mendapatkan hasil yang baek2(hendaknye). Yang masuk ramai, tak kurang juga yg tarik diri last minit.
Mengeluh 2 minit. Beralaskan test, maka diizinkan. Sehingga malam sebelum gerak, target hampir capai sasaran. Kurang seorang sahaja peserta. Kata penganjur, sudah cukup bagus (saje nak sedapkan ati owg). Tapi si pencacai ini memang gagah(konon) kerana rasa gagal je walau kurang sorang. Ber'uangkan' Rm50, bukan mudah mencari peserta dikalangan pelajar. Almaklumlah. Bajet tipis. Program ni, besar tu tidaklah. Tapi gempak itu ye. Hahaha. (perasan)



program apakah?







venue dan masa : dah tuliskan.?

ini lah hasil peluh si pencacai ini dengan kerjasama mereka2 itu
*special thanx buat bintang2*
Seribu satu langkah perlu diatur sebelum jejak tanah ini.


starting with...





buat pengetahuan
gadis2 ayu ini rakan setidur sekhemah segelak semerapu semereng.
Muka nak ayu tapi semua masuk air =P


Layaaannnn.
sesampay nye da kene makan ubi kayu dan sambal belacan.
ye! sambal belacan.
dengan hasutan mereka..
"Sedapppppppp"



ok, saya turut kanak2 ribena. Seronok kot bila tiba2 rasa muda. Ahh, perasan
.

budak perempuan belah kanan ni memang manje.
Name die tettt tapi asik sebut "hardcore!" (dah kene sampuk)
yg belah kiri pulak x abes2 dengan sifat keibuannya. KONON.
yg tengah. manusia jugak. =p

aishhhh, lupe. Yg kiri sekali kak mimie..hehe

semua rakan2 sedulang dari awal sampay akhirrr..

ok.

pertama-tama





Diakui, sume aktiviti x de la grand cam kat otel. Tapi impak die maksima membolehkan KL Menjerit berjuta kali. Nak lahirkan fasi, bukan senang. Susah cam nak beranak jugak la(ayat cam ade pengalaman). Nak pimpin orang, kita jangan buta dan jangan juga lembik. GAGAH macam BADANG(saje nak war2kan name group sendiri =P) Tp,once da join, baru rasa berjuta nikmat dalam penat. Ce tengok ce tengok kalo x caye.

ce dengar pergerakan baby dalam perot pasangan kamOo..

ewwww...

Berjam2 tutup mata, jalan dalam utan yg berliku2 ngan sungai n paya kelat. Ape rasa kalo buta pastu nak pimpin org?



ni bukan bersuka ria semata, tp kalo x dengar arahan n telinga tu x dengar, ni la padahnye.




Badang dengan strateginya yg mantOp. KONONnye.



Ini bbq yg harus disediakan oleh setiap kump.
But d end, makan group laen punye (hakikat yg berat)
&
makan sedaun pisang lelaki dan perempuan. 1st tyme kot. hentam lah.
(gasaklah kalo diorang nye x sedap. Kata mereka, belajar hargai.Hmmm)





ni senaman a.k.a LDK jugak.
men kawen, cerai, tunang, curang , couple.
Pon ade yg cuba disampaikan dlm game tu.
Bukan seronok2 semata2.




ni ade la pic yg dicurik snap oleh seorang abg fasi yg dengki dgn si 'pencacai' ni. hahaha

ok, nama baru saya 'extra perOt' (kejam kan?)

ade ubi ada batas, ada hari 2x ganda saya balas =P







check point ni kene gune akal bukan peluh.

klu "rata,tenang dan sabar"



bg yg suke ketawa,

check point ni yg paling berat.

salah undur= tolak 1000 markah

senyum = tolak 300 markah

isyarat (padahal nak kire je pon) = tolak 300 markah

tolak...tolak..tolak....

semua nak tolaklahhhh





sebab men ni la pencacai ni name 'extra perut' tu tercetus.

ce tengok.

perot kedepan + babat yg sedia ada = "pija bawak extra perut"

kejam okkkk. haha






aa,bb, cc, dd, ee, ff dan gg

'our name when we going to the jungle'


group badang dalam rancangan masak memasak.

"Tahniah din, hang ja la yg ley idupkan bara api dgn muka x bersalah. hahaha"






Cara nak bincang strategi kemaen lagik. Akhirnya, semua kasik rendam itu kepala dalam air.

HANCUS.






Maka, fasi yg sengal2 ubi menghasilkan anak2 didik fasi yg jua sengal ubi tapi penuh teladan

hak hak hak.





lastly,
setiap ape pon yg manusia2 ini lakukan di sana
pasti ada makna tersurat dan tersirat.
pengalaman semalam punya sejuta pengajaran
^_____ ^
title post ini diambil dari kata2 mantan GPMS UMT
"LEADERSHIP IS MARATHON"

sisa nota : walau terkeluh seketika dengan tenaga sekudrat cuma, senyuman dan feedback mereka sudah cukup buat saya puas. "Akak cepat buat yg second punya ea"...=)
Insyaallah ye adeq2 =)

No comments:

Post a Comment

tourist