Saturday, October 23, 2010

:::imagination overload:::


ok, ini cerita fantasi saya.

seperti nama blog ini juga

saya seorang yang tersangat kuat berangan2.

mat jenin????????

OhhHhHhHHH..

saya merupakan jiran sebelah rumah mak cik saudara kepada mat jenin

kenapa ya.,,

saya selalOo berkhayal hidup di duNia yang sungguh unik + pelik

ok!! itu angan saya

suka hati saya la nak berangan ape pon kan.














dan pada hari ini dan kebiasaan.


berangan2 itu perlu harus mesti.












oleh kerana saya penchenta merah jambu

mana2 yang ada kaitan dengannya


adalah telampau indah, mempersonakan dan menenangkan


kalau boleh, setiap satu apa-apa kepunyaan saya

bewarna merah jambu

macam kanak2 rebena ni
.
.
.
.
V
V
V

..memang sYiOooK abesss..

(ok, saya da besar!)








pernah terdetik dlm rangka isi otak yg plg dlm,


ada tak mana2 ceruk dkt dunia ni yang semuanya bewarna pink???



(naga kaler pink? seram la pulak)





dan dalam kepala bulat saya ni jugaklah pernah terlintas

kenapa orang yang buat map tak nak letak warna pink?

macam ni
v
v
v
v
.
.
.


kan menarik org nak tengok & hapal.

konpem geografi dapat A.






yang paling seronok

part berangan jadi orang kaya

kali ni saya nak jadi jutawan yang low profile

x nak jadi glamour

kang kene bunuh pulak dek sebab orang dengki.

ala yang cam cite kat tb tu..









orang kaya umah dia besar kan??

saya tak duk umah.

saya duk istana. =P

nak mengata belagak la tu.
(cita2 ok! matlamat tu.)








ok, ini rumah saya

dan orang2 miskin yang x da rumah

saya ajak duk sekali

bila raya meriah

tak gaduh tengok umi pulon keje umah sorang2..hehe


buatpe duduk rumah besar2 kalo x dak orang


umi, buya n abg adil pun suka kalo ramai2.


maklomla, bilik banyak x da sapa nak duduk.



cantik kan rumah saya. opss kami.
(saya da booking nak beli tahun 20++ ok!)






.ok, ini bilik umi n buya.

sangat romantikkan..

..ewWww..





..this is mine..
double S

(simple + sweet)








.dreaming site.
tempat saya memuntahkan imaginasi


dan

kemudian berfantasi..ZzzzZz..

(mat jenin salu tumpang lepak..sibuk je!)








oppps..lampu ni mmg elegent.
berebut dengan ratOo elizebeth nak beli ni.
.limited edition.







meja study yang memang mempersonakan.
yang ni beli kat MELBOURNE.
sebab kat sane perabot die canggih.







jam ni pulak
.hadiah dari orang.
lindsay lohann suh jage elok2.






yang ni pulak
christina alguilera kasi.
dia kata die bagi set present tuk bakal anak sekali...chiitt..





Aiswary Rai pon same.

dia hiaskan satu bilik tuk budak kecik.

untuk cucu umi katanya.

anak abg adil la kot..haha


(x buley! lawa macam ni nak kasi anak abg adil..kirim salam)





eric leongg memang bagus dan berdedikasi.

dia buat tandas yang simple seperti yang diminta.

(sebab bersih sangat la ramai yang tumpang tdo)


aishhh, x paham betul la...








ok, sekarang cite pasal gadget plak.

pasal yang ini, mahal tidak perlu ok!

nanti kene rompak jadi kes lain.

yang murah2 sudah cukup.








g mana2.

mesti ada benda ni.

maklom.

gila kamera.





yang ni pon mesti ada.

kalo x camne nak update blog dan bermuka2. bermuka buku.






yang ni saja je beli.

nak bagi kawan pinjam bile ngantuk dengar lecture ngaja.

(dari die tdur baik suh die celik akal men game)





yang ni plak.
memang beli banyak.
bukan nak tepon sape2 pun
saje beli chasing banyak2 biar orang jeles.
ok, tutup pasal gadget.








meh cite pasal garden depan umah.

dekat umah, nak setiap tempat b'pasir n tanah yang ada

dtanam bunga ni
V
v
v
.
.
.



dan
bunga
ini


bawah pokok sakura diatas.
nak letak kusi ni.
biler bunga luruh.
memang rase cam kat korea.





(perhatian, untuk 2 orang sahaja!)




dekat garden tu jugak.
ada meja ni.

boleh buat candle light dinner.

(aipppp, untuk umi n buya ok!)









next, pakaian pulak.










ini adalah baju pink yang paling dichentai

smart + gorgeous kan!
(macam stalker la pulak)





saja nak tunjuk hanger vintage yang beli dekat itali ni.







ni pun saja beli untuk kawan-kawan.

diorang suka pakai cam gni.

exotic katanya.

(2x tgok cam jiran phua chu kang lak pakai cam gni)




walaupun saloo pakai bedak n celak je kuar,

sebenarnya make up owg banyak

cuma tak nak pakai je
.make up ni Taylor sWIFFT N tYYRA baNkk salu pinjam.






ini memang peberet stokin.

kaler die memang superb.

lawa dan menutup aurat =)

no wonder la kalO dia wangi

(jangan panday2 nak terbalikkan maksud "wangi" tu ea)







so, sesuai la dengan hill ni.

penah pakai k,

cuma x penah jejak lantai je tau.
serious lawa.

ni L-yaNAA kasi.

maklom la, salu g konsert dia bg peminat yg pkai

die rela berkaki ayam ja.





ok, keta plak.

ni kete yg ke-53

ni pun salu bagi kawan pinjam je

diorang kate teringin nak rasa

sian pulak x kasi





dalam ni

interior designer dari singapura yang hiaskan.



macam kete budak2 pun ada jugak.

tapi chumel.

ok2! suke2!






ok sekarang bab DAPUR.




oppss, lupa plak.

Pah Bedah ada dalam umah ni.

dia lantik sebagai Ketua Chef.

jadi suka ati die ja arrange kitchen jadi gni.

tp, lawa pe.

tinggi jugak test dia!

"gud job Bedah!"









yang lagi demand

dah bagi permission decorate dapur

semua pinggan die beli yang vintage punya.

naseb puan dio ni baek ati.

bolikan jugak la.


.Bedah memang superb.





penat dok cite ni,
akak bedah lupe bawak air.








"akak bedah, saya haus ni
bawakkan saya sirap ea"
low profile.
minum air orang kebanyakan je.
sedap ape!









"mana la akak ni"




"haus da ni"




"belom cite pasal kolam renang g"



"tennis court, food court, n court"


aishhhhh



akak bedah, ni mesti tengah bercinta dengan sudin kat belakang ni"


"akak bedah!"













kringggggggggggggggggggggggggggggg!!!









.....adeeeeeeeessssssssss....


...ok, saya bermimpi lagi..

mesti sebab lupa cuci kaki malam tadi.

adoyaiIIiiiii












p/s :puas sudah merapu! pemilik merah jambu memang tdak boleh dibiarkan sendirian untuk mengelakkan die menjadi terlaOo parah sebegini....sekian!




No comments:

Post a Comment

tourist