Wednesday, October 13, 2010

::: counsellor dalam kata songsang:::



:::::counsellor:::::

merujuk kepada perkara di atas, bukan bertujuan untuk berceramah apatah lagi hendak menggembar gemburkan. Tapi teringin sangat nak membetulkan beberapa pemikiran songsang yang ditanam dalam benak sesetengah individu.

bagi sesiapa yang berada atas kerusi saya, mungkin paham. Bagus! dan bagi yang tersangat la bijak membuat definisi sendiri, saya hanya mampu tersenyum walau dalam hati ini rasa anda tersangatlah kelakar sehingga memerlukan kesabaran yang meluap2.


bagi yang BARU belajar duduk di kerusi ini, saya rasa amat lah perlu memperbetulkan pemikiran sesetengah individu2 BRILLIANT yang berkenaan.





Perkataan diatas bukannlah bermaksud,yang duduk selesa untuk perkataan di atas adalah mesin penyelesai masalah.

totally wrong dear. haha. kelaka (kejap nak gelak).



Maka, sekiranya wujud insan2 sebegini, tidakkah anda rasa dunia ini sudah aman damai, semua manusia cakap lemah lembut, berkasih sayang, tolong menolong, tak ada yang dengki mendengki, cakap aja nak apa, rumah, kereta, lori semua kawan-kawan kita kasi. Bush dengan kita berkawan dan saling bertukar pendapat. Boley ajak minum coffee same. no more baby dumping. X ada istilah cerai. salah faham. Semua court boley tutup sebab tiada kes. KAUNSELOR DA SETTLEKAN perghh..Tak ada lagi dalam pasport kita "except ISRAEL" tuk kita melawat. Maklomla, semua manusia baik2. Sebab ada kaunselor yang boleh selesaikan semua masalah. wAaaaahhhh, superb...=P


Ramai yang datang menghadap kerusi untuk memuntahkan segala apa-apa yang meluap2 keluar dengan harapan kami akan lap setiap inci muntah tu. anda bayar dan boleh bergoyang kaki. dan semuanya selesai.haha.(gelak lagi)





manusia2 berkenaan ini adalah sangat berfikiran tinggi yg amat memerlukan tahap patient yg menggunung OVER THEN EVEREST:-




1) "student kaunseling kan mesti ley settlekan masalah ni"
ulasan : perghhhhhh,nak terkeluar anak mata. BEST. BIJAK! SANGAT!


2) datang x semena2 tiba2 " tau dak ape yang i rase
sekarang. u mesti ley paham ape hati i cakap."
ulasan : betul2 hooOoliaw..i memang paham semua dlam isi hati perut2 semua. tak payah cakap, memang bley tahu punye. kami kan hebat!

3) "saya nak jalan penyelesaian untuk masalah saya.tolong bg tau secepatnye. saya da buntu"
ulasan : arahan ke kak? haha. pergi farmasi then beli ubat "malas nak pk" . tu la. masalah manusia2 yang berselindung di sebalik pokok 'malas'. Besar. nauzubillah.


4) "Ramai je kaunselor kat luar sane yang tersasar. Pandai je nasihat orang, diorang sendiri pon x betol g"

ulasan :bagi yang rasa yang menuntut jurusan ini mahupun yang bekerja dalam bidang ini manusia juga. Tak lari dari khilaf. Golongan ini juga masih merangkak sama-sama awak. Tak salahkan nasihat orang lain. Untuk diri saya dan juga yang lain, kami sentiasa ingatkan diri sendiri dlam apa aspek sebelum menasihati orang lain. Sentiasa bergerak untuk membaiki. Bukan makin mundur. Sambil menyelam sambil tengok alam bawah sana. Kita sama-sama k?


INFO :
tahukah anda bahawa, kaunselor bukan bermaksud yang termaha agung seperti ALLAH yang maha mengetahui. (subhanallah..great unbeatable)



atau pun makhluk2 lain yang dimurkai allah yang rase die macam bagus (nauzubillah) : ahli nujum negara, tok bomoh, nek lampir, sihir2, syaithon, iblis n seantero dengannya.



p/s : please FIX UR MIND..be rational. Caunselor only a 'homo sapien' like u. Those who wanna be ur side to hear ur story n all the thing. HELP u when they can. advice when necessary. pointing directions when you stray. pentadah telinga. nak muntah ape2 pon boleh, tapi mari kita sama2 pk jalan terbaek untuk selesaikan sakit dan lelah anda. Kita timbang tara mana baek dan buroknye ok?



"cousellor not exceeded the limits of an ordinary man"




mood : bukan marah, tapi rase kelaka sbb wujud juga manusia spt ini. KAMI HANYA MAMPU SENYUM (^_____^)



No comments:

Post a Comment

tourist